U trendu

Vuletić: Bujoševićeva prijava nije bila potpisana

Predsednik Upravnog odbora Radio-televizije Srbije (UO RTS) prof. dr Vladimir Vuletić potvrdio je da je prijava dosadašnjeg generalnog direktora Dragana Bujoševića na konkursu za to mesto odbačena jer nije bila potpisana.

„Generalni sekretar RTS-a je konstatovao da Bujoševićeva prijava nije bila ispravna, tako da nismo mogli da prihvatimo prijavu koja nije potpisana jer nije validna. To bi značilo da bilo ko za bilo koga može da pošalje prijavu, a da vi nemate potvrdu da se zaista radi o prijavljenom kandidatu. Takav slučaj smo već imali pre par meseci na konkursu za urednika Informativnog programa, kada je prijava jednog kandidata bila nepotpisana“, izjavio je Vuletić agenciji Beta.
Novi generalni direktor RTS-a će biti izabran u narednih 45 dana, a posle današnje sednice Upravnog odbora u uži izbor za čelnu funkciju Javnog servisa ušli su direktor fotografije RTS-a Vasko Vasković i odgovorni urednik PGP-a Marko Milutinović.

„Upravni odbor od danas ima rok od 45 dana da završi predvidjenu proceduru oko izbora generalnog direktora RTS-a. Oba kandidata koji su ušli u najuži izbor narednih dana biće pozvani na razgovor s članovima Upravnog odbora“, rekao je Vuletić.

Naveo da svaki član UO ima na raspolaganju 15 bodova koje će dodeliti kandidatima na osnovu predloženog programa i opšteg utiska i da je za izbor na funkciju generalnog direktora potrebno da za kandidata glasa najmanje šest članova Upravnog odbora.

„Prema Pravilniku, prvo će se, tajni putem, glasati za kandidata koji je dobio više bodova. Ako taj kandidat dobije dve trećine glasova članova UO – biće izabran za direktora. Ako ne dobije dvotrećinsku podršku, onda će se glasati o drugoplasiranom kandidatu, kome će takodje za izbor na čelnu funkciju RTS-a trebati dvotrećinska podrška članova Upravnog odbora“, naglasio je on.

„Planiramo da kandidate pozovemo na razgovor u narednih desetak dana, ali s obzirom da ulazimo u sezonu godišnjih odmora biće teško da u istom danu okupimo sve članove UO, a bilo bi dobro da svi budu prisutni“, rekao je on.

On je kazao da, posle ostavke Nebojše Krstića, UO RTS-a ima osam članova. Članovi su Vuletić, Zoran Panović, Zorica Šujica, Branko Radun, Miroslav M. Nikolić, Simona Mitrović Dunjić, Nenad Janković i Ljiljana Djurdjevac.    

Vuletić je takodje potvrdio da su kandidature Svetislava Nedeljkovića i Vladimira Palikuće odbijene jer nisu ispunjavali uslov u pogledu radnog iskustva na rukovodećim mestima u trajanju od 10 godina.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar