U trendu

Za sedam dana 42 kazne za ugostitelje i maloprodajne objekte

BEOGRAD – Od petka do danas u Beogradu je kontrolisano 1.263 ugostiteljskih i maloprodajnih objekta, a gradski i republički inspektori su napisali 42 kazne, izjavio je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

„To možda nije veliki broj, ali je svakako dovoljan da pokvari opštu sliku i rezultat“, rekao je Nikodijević za TV Prva, a saopštila Gradska uprava.

On je kazao da poštovanje epidemioloških mera u Beogradu kontrolišu gradske i republičke inspekcije, a radno vreme ugostiteljskih i maloprodajnih objekata nadležne službe Grada Beograda.

Kako je rekao, gradski inspektori su napisali 22 kazne, uglavnom za nepoštovanje radnog vremena, dok su republički pisali kazne za nepoštovanje održavanja socijalne distance ili nenošenje maski.

„Moramo da povećamo broj inspektora na terenu, kao i broj ovlašćenih lica koji imaju pravo da pišu kazne“, rekao je Nikodijević.

Kako je najavio, Grad je zbog manjka broja inspektora, inicirao izmenu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, koji bi trebalo da se nađe pred poslanicima sledeće nedelje.

„Ne bi trebalo zaboraviti da najveći broj ugostitelja poštuje mere, ali postoje i neodgovorni pojedinci koji bi trebalo da budu kažnjeni“, dodao je Nikodijević, dodajući da neće biti dodatnog zatvaranja ugostiteljskih objekta ili ograničenja njihovog rada, jer oko 40.000 ljudi prehranjuje porodice od tog posla.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.