U trendu

Za starije koji žive sami besplatan prevoz do punktova

BEOGRAD – Grad Beograd će za starije osobe koje žive same ili se teže kreću, obezbediti besplatan prevoz do punktova na kojima će se obavljati vakcinacija protiv kovida-19, najavio je gradonačelnik Zoran Radojičić.

On je za današnje Večernje novosti rekao da će Grad za logistiku oko potreba imunizacije angažovati i volontere.

Radojičić kaže da u Beogradu živi više od 350.000 sugrađana starijih od 65 godina, koji prema planu masovne vakcinacije spadaju u prioritetnu grupu.

Potvrdio je da je predložio 17 lokacija za punktove za masovnu imunizaciju, za koje će Grad Beograd obezbediti sve neophodne uslove.

„Odvojićemo prostorije i nameštaj, a Ministarstvo zdravlja će obezbediti frižidere, dopremanje vakcina i odrediti timove za vakcinaciju. Grad je obezbedio lokacije u svakoj opštini na kojima će se sprovoditi masovna vakcinacija. Svima nam je važno da se deo stanovništva koji pripada rizičnoj kategoriji što pre vakciniše“, istakao je Radojičić, saopštila je Gradska uprava.

Za vakcinalne punktove predloženi su Beogradski sajam, sportski centri „Šumice“, „Vračar“, „Lazarevac“, Ustanova kulture „Vuk Karadžić“…

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar