U trendu

Za uređenje prostora u Bloku 21 skoro 16 miliona dinara

BEOGRAD – Stanovnici Bloka 21 na Novom Beogradu dobili su dva nova dečja igrališta, kao i prostor za šah i miran odmor.

Reč je o uređenoj međublokovskoj površini u Bulevaru Zorana Đinđića 20-28, površine 4.301 kvadratnih metara.

amenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da je za radove odvojeno skoro 16 miliona dinara, te da se po broju dece koja su su došla na otvaranje može videti koliko je to značajna i dobra investicija.

„Uradili smo divan kutak u kojem će ljudi moći da uživaju i imaju bolji komfor života“, istakao je Vesić.

Naveo je da će Grad nastaviti da uređuje ne samo ovaj već i druge delove grada jer je, kako je dodao, politika Grada da u svakom delu prestonice građani imaju isti kvalitet života, a to znači dečije igralište, uređene ulaze u zgrade…

Vesić je podsetio da su pre nekoliko godina, kada je usvojen novi Statut grada Beograda i donet Zakon o glavnom gradu, međublokovske površine koje nikom nisu pripadale konačno stavljene u nadležnost Grada i opština.

„Nekoliko puta sam razgovarao sa građanima ovog bloka, tako da radimo na tome da dobiju nove liftove i da se zgrade urede, jer u ovom bloku živi skoro 10.000 ljudi“, rekao je Vesić.

Naveo je da je jedan od zahteva građana bio da se uredi dečje igralište i dodao da je JKP „Zelenilo Beograd“ uredilo dva dečja igrališta, za šta je izdvojeno skoro 16 miliona dinara.

Pored klasičnog dečjeg igrališta namenjenom deci uzrasta od 5 do 12 godina, površine 267 kvadratnih metara, sa četiri rekvizita, na drugom igralištu površine 199 kvadrata za uzrast dece od 2 do 12 godina, pored kombinovanog rekvizita, ljuljaške i klackalice ugrađeni su i elementi razvojno-edukativnog karaktera, ciji je sastavni deo poligon koga čine šest igara.

Ova dva igrališta povezana su betonskom stazom dužine 336 metara sa postojećom teretanom za vežbanje na otvorenom, tako da sugrađani sada imaju na raspolaganju kako sportske, tako i dečje sadržaje unutar samog bloka.

Oko dečjih igrališta postavljena je metalna zaštitna ograda u dužini od 86 metara, a zbog zaštite površina od nepropisnog parkiranja postavljeno je i 80 metalnih zaštitnih stubica.

Od parkovskog mobilijara postavljeno je 14 klupa sa naslonom, devet betonskih dubrijera i tri šah stola sa klupama.

Jedan od stanovnika ovog dela grada Vid Cvišić rekao je da su stanari veoma zadovoljni uređenjem dečjeg igrališta, a da su istovremeno i penzioneri dobili svoj kutak gde mogu da se okupljaju.

„Deca su oduševljena, a park je i pre svečanog puštanja već bio pun. Ovakvi sadržaji su potrebni svuda, jer deci treba omogućiti da se druže. To su generacije koje nas nasleđuju i koje će i u budućnosti učiniti da naše društvo bude što humanije“, rekao je Cvišić.

Događaju je, između ostalih, prisustvovao i direktor JKP „Zelenilo Beograd“ Slobodan Stanojević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar