U trendu

Zabranjeni svi sutrašnji skupovi ispred Skupštine Srbije

Svi skupovi koji su za sutra zakazani ispred Skupštine Srbije su zabranjeni, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Stefanović je na konferenciji za novinare rekao da je MUP nakon bezbednosnih i operativnih provera odlučio da zabrani sve skupove zakazane za sutra ispred parlamenta.

„Upozovravam sve koji razmišljaju da ipak dođu da policija neće dozvoliti ni tolerisati bilo kakvo okupljanje ispred Skupštine Srbije niti održavanje skupova koji su zabranjeni“, naglasio je Stefanović.

Stefanović je objasnio da je za sutra bilo zakazano pet skupova u različitim periodima koje su najavili Zavetnici, Dveri, Inicijativa mladih za ljudska prava, Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih od 1998 do 2000 i građanin Nikola Aleksić.

Podsećajući da je učešće na skupu najavilo više organizacija i pojedinaca, Stefanović je rekao da je bilo puno neodgovornih izjava koje unose haos, pozivaju na netrpeljivost i različite podele, te da je bilo i puno neodgoovroih ljudi kojima nije bilo u interesu da razmišljaju šta je bezbednost Srbije i interes njenih grđana.

„Za MUP je bezbednost svih građana važna i nećemo dozvoliti haos na ulicam bilo kog grada u Srbiji, pa ni Beograda“, rekao je Stefanović.

Kako je dodao, imajući u vidu složenost situacije u regionu, MUP se odlučio na potez koji garantuje mir i bezbednost u celoj Srbiji“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar