U trendu

Zaštitnik uveo kontrolu povodom izjave ministra policije

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je danas da je zaštitnik gradjana Saša Janković pokrenuo postupak kontrole povodom izjave ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića za RTS da će se uskoro povesti priča o praćenju jedne novinarke u Srbiji.

U saopštenju NUNS-a se navodi da će to udruženje odlučiti da li će podneti krivičnu prijavu protiv ministra Stefanovića tek posle izveštaja zaštitnika gradjana.

Dodaje se da je Janković obavestio NUNS da će u postupku kontrole utvrditi da li je ministar unutrašnjih poslova do saznanja o navodnim namerama nekih novinara došao na zakonit način i da će o tome obavestiti javnost.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović odbacio je danas optužbe NUNS da je za akcije tog udruženja saznao na nelegalan način i naveo da je to sada posao nadležnih institucija.

„Sačekaćemo da Tužilaštvo završi istragu“, kazao je Stefanović novinarima u Skupštini Srbije i dodao da to nije posao za MUP, već za BIA i Tužilaštvo.

Predsednik NUNS-a Vukašin Obradović izjavio je 11. januara da će to udruženje podneti prijavu protiv Stefanovića kako bi se utvrdilo kako je došao do saznanja da će biti objavljene informacije da je policija pratila jednu novinarku.

Stefanović je u petak, gostujući na Radioteleviziji Srbije, izneo informaciju da će se narednih dana u javnosti povesti priča o praćenju jedne novinarke koja je, kako je naveo, radila još u vreme Slobodana Miloševića.

Nakon toga NUNS je izneo tvrdnje da je policija pratila jednu novinarku čije ime udruženje nije iznelo.

Povezane vesti:

Stefanović negira navode iz prijave NUNS-a

Stefanović dao izjavu u vezi sa krivičnom prijavom

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.