U trendu

Zavejani Kopaonik i Rudno

Sneg koji od subote uveče intenzivno pada na Kopaoniku praćen jakim vetrom, dostigao je visinu od 70 centimetara, javio je RTS. Javni servis prenosi da je putni pravac od Brzeća ka Kopaoniku prohodan, ali da je kolona vozila kilometarska. Put od Rudna do Ibarske magistrale je zavejan.

Zbog jake magle vidljivost je smanjena na 100 metara, a olujni vetar, čiji udari na mahove premašuju brzinu od 70 kilometara na sat, stvara snežne nanose praveći probleme i putarima i vozačima kojih je zbog smene gostiju u Ski-centru veliki broj.

Ekipe zimske službe Kruševac puta su na terenu, rade na raščišćavanju, a zbog nesavesnih vozača, koji put planine kreću bez zimske opreme i lanaca, dolazi do povremenih zastoja, javlja RTS.

Na terenu su tri snegočistača koji pokrivaju prilaze Kopaoniku iz opštine Raška.

Najviše problem ima na putu Rudnica-Kopaonik u Vikend naselju, gde je uklanjanje snega izuzetno otežano zbog parkiraninih auta. Saobraćaj se zato teško odvija iz tog pravca uprkos maksimalnim naporima preduzeća za puteve „Novi Pazar Put“.

Nadležni upozoravaju i na veliki broj vozača koji ne koriste adekvatnu zimsku opremu i dodatno otežavaju saobraća Golija-Rudno.

Kako javlja dopisnik iz Kraljeva, na Rudnu je zavejano više od 200 ljudi od kojih je veliki broj gostiju koji su na odmoru. Duva jak vetar, a nanosi dostižu visinu od jednog metra.

Zavejan je i put koji od Rudna vodi do Ibarske magistrale.

(RTS, N1)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar