U trendu

Završava se rekonstrukcija Ulice Milovana Milovanovića

BEOGRAD – U toku su završni radovi na rekonstrukciji Ulice Milovana Milovanovića i raskrsnice koju čine ta ulica, Balkanska, Admirala Geprata i Gavrila Principa sa pripadajućim trotoarima, izjavio je sekretar za investicije grada Beograda Luka Petrović.

Naveo da je rekonstrukcija obuhvatila površinu od oko 4.000 kvadratnih metara i dodao da je rekonstruisan prostor prilagođen kretanju pešaka povećanjem površine za njihovo kretanje.

„Zastor na kolovozu je urađen od sitne kamene kocke dok su na trotoarima kamene ploče. Ceo prostor je oplemenjen novim uličnim mobilijarom, klupama za sedenje, a predviđena su i mesta za parkiranje bicikala, nove đubrijere“, istakao je Petrović, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Dodao je da je urađena nova ulična LED rasveta, dve nove zelene površine sa zasađenim niskim rastinjem, a posađeno je i 14 novih stabala.

Prema rečima Petrovića, vrednost svih radova je oko 92.500.000 dinara, a izvođač je grupa ponuđača čiji su predstavnici „Invest gradnja“, JKP „Javno osvetljenje“, JKP „Beograd-put“ i JKP „Zelenilo Beograd“, dok je vršilac nadzora Institut za puteve.

Petrović je rekao da je u sklopu ugovora „Izrada tehničke dokumentacije i izvođenje radova na uređenju, popločavanju i opremanju otvorenih javnih gradskih prostora“ ostalo je da se rekonstruišu skver na uglu Birčaninove i Bulevara oslobođenja gde su radovi počeli 25. februara, zatim ugao Njegoševe i Maksima Gorkog, skver na uglu Mileševske i Ulice cara Nikolaja, ugao Ulice Tadeuša Košćuška i Strahinjića bana, Ulica Kraljevića Marka i prostor oko Palilulske pijace.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.