SSP nudi besplatnu pravnu pomoć radnicima Jure koji dobiju otkaz ili pretnje tokom štrajka

Stranka slobode i pravde (SSP) najavila je danas da će svakom radniku leskovačke fabrike Jura koji dobije otkaz ili pretnje tokom štrajka, pružiti besplatnu pravnu pomoć.

Poslanica SSP i predsednica leskovačkog odbora te stranke Jelena Spirić ocenila je da „niko ne sme da preti radnicima zbog njihovog prava da se bore za dostojanstvene uslove rada i bolji život“.

„Uništene su institucije koje bi trebalo da štite, dok su lokalne i republičke vlasti okrenule glavu od radnika i dozvolile da Leskovac i ceo Jablanički okrug postanu rezervoar jeftine radne snage. Ne sme se odustati od borbe za elementarna prava, pogotovo kada radnici primaju minimalac kojim ne mogu prehraniti svoje porodice, dok rade u katastrofalnim uslovima koje neki opisuju kao logore“, navela je Spirić a prenela SSP.

Radnici fabrike „Jura“ u Leskovcu štrajkuju prethodnih 12 dana tražeći bolje uslove rada, a na spisak zahteva jutros su dodali da se svim radnicima koji su u štrajku u potpunosti isplate dnevnice i bonusi.

Predsednik Samostalnog sindikata metalaca Srbije iz „Jure“ Predrag Stojanović kazao je agenciji Beta da je u štrajku oko 400 radnika.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.