U trendu

SSP poručio Lončaru: Sav haos u zdravstvu posledica odluka vlasti čiji ste član 12 godina

Stranka slobode i pravde (SSP) poručila je danas ministru zdravstva Zlatiboru Lončaru da je „sve nezadovoljstvo i sav haos“ u zdravstvu Srbije direktna posledica odluka vlasti čiji je on važan deo već 12 godina“.

„Kažete gospodine Lončar da su stanjem u zdravstvu nezadovoljni i zaposleni i pacijenti. I to je tačno. Prvi su nezadovoljni zato što rade za najniže plate u regionu usled čega beže u inostranstvo u tolikom broju da uskoro neće imati ko da nas leči i neguje“, istakao je član Resornog odbora SSP za zdravstvo Danijel Raspopović, u pisanoj izjavi.

Drugi je, kako je naveo Raspopović, „jer se danas u Srbiji na magnetnu rezonancu glave u KC Kragujevac čeka tri godine, na operaciju katarakte u KCS četiri godine, na ugradnju veštačkog kolena u IOB Banjica skoro pet godina“.

„Kada sam čuo da ste rekli kako ćete pacijentima po izlasku iz bolnice dati račun pomislio sam da ste preterivali u kafanskoj proslavi izborne krađe ali sam onda shvatio da je to samo nastavak uništavanja i obesmišljavanja zdravstvenog sistema koji se raspada“, ukazao je Raspopović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.