U trendu

Švarm za Betu: Lideri stranaka koje nisu prešle cenzus neće se povući jer je kod nas politika zanima

Urednik nedeljnika „Vreme“ Filip Švarm ocenio je danas da se lideri partija koje nisu prešle cenzus na izborima neće povući iz politike zato što je ta delatnost u Srbiji „shvaćena kao zanimanje“.

Švarm je kazao za agenciju Beta da u Srbiji „ljudi vole da se bave politikom“ i da se uprkos lošim izbornim rezultatima ne povlače iz političkog života.

„Mlađan Dinkić i Vojislav Koštunica su jedini političari koji su se povukli posle izbornog neuspeha. Nikoga više ne mogu da se setim ko je to učinio kod nas“, rekao je Švarm.

On je kazao da će političari koji nisu prešli cenzus pokušati da se domognu medija i budu prisutni u javnosti i dodao da je moguće da će pre narednih izbora biti oformljene liste stranaka koje ideološki nemaju dodirnih tačaka.

Cenzus od tri odsto na jučerašnjim parlamentarnim izborima u Srbiji nisu prešle liste Srpske radikalne stranke, Narodne stranke, Dobro jutro Srbijo koju su predvodili Saša Radulović i Boris Tadić dok je po trenutnim projekcijama lista Nacionalno okupljanje koju čine Dveri i Zavetnici na oko 2,8 odsto glasova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar