U trendu

A. Čampara najavio tužbu protiv Izetbegovića zbog klevete

SARAJEVO – Ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Aljoša Čampara oštro je komentarisao prozivke lidera SDA Bakira Izetbegovića na njegov račun i poručio mu da revizija presude protiv Srbije nije propala zbog njega, već, kako je naveo, „zbog tebe“, te najavio da će ga tužiti za klevetu.

Izetbegoviću je, nakon sinoćnjeg intrvjua na sarajevskoj N1 tv, odgovorio poslovicom:

„Voleo bih da sam neke ljude upoznao malo ranije, neke kasnije, a neke nikada“.

Čampara poručuje Izetbegovicu da bi voleo da ga nikada nije upoznao.

„Jer ko upozna sva tvoja lica taj ostane zaprepašćen tvojim transformacijama, licemerstvom, lažima i prevarama“, napisao je Čampara na svom Fejsbuk profilu.

Napisao je i da nisu njegov brat i on „dvojac koji pravi problem u društvu’, već da se „taj štetni dvojac zove drugačije: „Bakir Izetbegović i Sebija Izetbegović“.

„Nije zbog mene propala revizija presude protiv Srbije. Propala je zbog tebe, tvojih laži i nesposobnih savetnika koje si lično okrivio za sramni udarac koji ste priredili Bošnjacima“, naveo je Aljoša Čampara.

On je optužio, između ostalog, Izetbegovića i njegovog, kako kaže, „privatnog obaveštajca“ i višestrukog falsifikatora diploma Osmana Mehmedagića, da pustili niz vodu „časne borce Armije BiH“.

Mehmedagićev posao je, precizira Čampara, bio da prikupi informacije i obavesti one koji se nalaze na listama za hapšenje da ne putuju u Srbiju.

„TI, i isključivo TI Bakire Izetbegoviću, si kriv zbog blokade u kojoj se nalazi Federacija BiH“, napisao je, između ostalog, Aljoša Čampara.

Aljoša Čampara ističe da je njegov brat bio postupajući tužilac u predmetu protiv vojnika 10-tog diverzantskog voda VRS koji su, kako navodi,“ počinili genocid nad nedužnim civilima u Srebrenici na lokalitetu Kravice“.

„Njega će istorija upamtiti kao nekoga ko je dobio tu pravosnažnu presudu za genocid sa najvećim kaznama za izvršioce pred sudom BIH, a tebe će upamtiti kao nekoga ko je prokockao i uništio reviziju presude za genocid protiv Srbije“, napisao je Čampara.

On je posavetovao Izetbegovića da se probudi.

„Čoveče, savjetujem ti da se probudiš. Osvesti se. Dođi sebi. Izađi iz kancelarije i siđi sa Poljina i porazgovaraj s iskrenim ljudima. Jesi li svestan da tvoje političko varanje, laganje i pretvaranje, ne šteti samo tebi nego i celoj državi“, napisao je Čampara, koji je najavio tužbu protiv lidera SDA za klevetu.

„Vidimo se na sudu“, poručio je.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.