U trendu

Abazović: CG spremna za vladu, kompletirani sastav i ekspoze

PODGORICA – Mandatar za sastav vlade Crne Gore Dritan Abazović izjavio je danas da su sastav i ekspoze nove vlade kompletirani i da je obavestio Skupštinu da je Crna Gora spremna da dobije 43. vladu.

„Ocekujem podršku 46 poslanika jer nismo uspeli da dođemo do 49“, rekao je Abazović na konferenciji za novinare predstavljajući koncept buduće vlade koja će, kako kaže, počivati na dva stuba – vladavini prava i ekonomskom razvoju.

„Sad je sve na poslanicima, na njima je da odluče kad će biti održana sednica. Što se mene tiče ona može biti i sutra, ali su praznici pa je realnije da bude naredne sedmice“, rekao je Abazović.

On je istakao da je „ideja da Crna Gora umesto političke nestabilnosti dobije stabilnost, pomirenje i evropsku perspektivu“.

„Nismo protiv izbora, ali jesmo protiv izbora kad ne funkcionišu institucije. Danas se ne bih bavio sastavom iako je on kompletiran, ni ekspozeom koji je takođe kompletiran“, rekao je Abazović.

Šef kluba poslanika „Crno na bijelo“ Miloš Konatar sinoć je saopštio da je planirano da vlada ima 20 ministarstava i četiri potpredsednička mesta.
Vladu će, kako je naveo, činiti partije nacionalnih manjina u Crnoj Gori, SNP, SDP, CIVIS i Građanski pokret URA.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar