U trendu

Abazović: Memorandum ne znači formiranje manjinske vlade

PODGORICA – Lideri Građanskog pokreta URA, Socijalističke narodne partije (SNP), Saveza građana CIVIS, Bošnjačke stranka, Albanske alternative, Force i Demokratske partije Albanaca potpisali su danas u Podgorici Memorandum o saradnji, a Dritan Abazović tvrdi da ovo ne znači formiranje manjinske vlade.

Potpise na dokument stavili su lideri partija Dritan Abazović, Vladimir Joković, Ervin Ibrahimović, Nik Đeljošaj, Genci Nimanbegu, Fatmir Đeka i Srđan Pavićević.

Abazović je nnovinarima posle potpisivanja Memoranduma rekao da je ovaj dokument „pakt pomirenja i stvaranje stola, sa kojeg se slati poruka da se Crna Gora u budućnosti mora ponašati drugačije.

„Ovo je veliki iskorak građanske Crne Gore“, rekao je Abazović uoči potpisivanja Memorandum i istakao da je fokus ovog dokumenta na pomiranju i na ekonomskom razvoju.

„Ovo je veliki iskorak i evropske Crne Gore i mi se nadamo da će ovaj memorandum prihvatiti i svi poslanici“, naveo je Abazović.

Lider SNP-a Vladimir Joković kazao je da oni koji napadaju memorandum prvo treba da ga pročitaju i da kažu protiv koje tačke imaju nešto da saopšte.

„Ovo nije usmjereno protiv bilo koga, ovde su ljudi koji žele da se dogovarajaju“, kazao je Joković, koji se, kako je rekao, nada da će ovim potpisivanjem Crna Gora biti barem za procenat bolja.

Ibrahimović je kazao da je ovaj dan važan za novu istoriju Crne Gore, te da daje važan zamajac EU putu Crne Gore.

„Verujem da ćemo ovim potpisom i uključivanju i drugih partija doprineti smanjenu međuetničke distance. Ovaj dan potvrđuje da su manje brojni narodi spremni za to“, kazao je Ibrahimović.

Srđan Pavićević iz CIVISA je rekao da danas rade na osnaživanju i usponu građanske Crne Gore, što je , kako je kazao, garancija bolje budućnost.

„Na taj način poziciju gube svi ekstremi“, poručio je Pavićević i dodao da je ubeđen da će svi poslanici, njih 81 shvatiti važnost ovog dokumenta. Poručio je da su spremni da prime i sve druge partije.

Previše je bilo podela i na to je potrebno staviti tačku, poručio je Fatmir Đeka (AA) i pozvao ostale stranke koje dele ove vrednosti za rade zajedno sa njima.

Genci Nimanbegu (FORCA) kaže da se nada da će današnje potpisivanje memoranduma biti i nada mladima da u Crnoj Gori imaju budućnosti.

Fatmir Đeka (Demokratska partija Albanaca) kazao je da je ovo važan trenutak za dalji tok političke scene u Crnoj Gori.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar