U trendu

Abazović: Prijavite sve što bi moglo da dovede do otkrića

VAŠINGTON/PODGORICA – Potpredsednik vlade zadužen za koordinaciju bezbednosnih službi Dritan Abazović pozvao je službenike ANB, Uprave policije, tužioce i sve koji, kako je naveo, mogu da dovedu do nekih otkrića, samo urade ono što je njihova i građanska i profesionalna dužnost i o tome obaveste nadležne službe.

Abazović je, nakon što je video oproštajni snimak bivšeg visokog funkcionera Agencije za nacionalnu bezbednosti Luke Bulatovića uoči samoubistva, rekao da će država da stane iz svakog od njih.

Abazović je za Glas Amerike rekao da je novi menadžment ANB-a tu da otkriva i brojna nepočinstva i da se to desilo i početkom februara kada je pokrenuta velika afera nakon otkrića jednog prislušnog aparata u kabinetu specijalnog državnog tužioca.

Kaže da će tek da se vidi da li su to povezani događaji.

Abazović kaže da mu je mnogo žao što se došlo u situaciju na koju su, kako je rekao, mnogo puta kao političari upozoravali.

„Šta smo upozoravali, da ovo kako se strukture bezbednosti koriste u političke svrhe, odnosno u cilju političkih zloupotreba, vraća se kao bumerang. Mislim da sada, nažalost sa jednim tragičnim završetkom imamo taj povratak tog bumeranga, koji je u prethodnom periodu pušten u etar”, rekao je i dodao da je to jako loše.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar