U trendu

Abazović: Temeljni ugovor sa SPC obaveza države Crne Gore

OSTROG – Crnogorski premijer Dritan Abazović, izjavio je danas posle razgovora sa patrijarhom srpskim Porfirijem na Ostrogu, da je njegova želja da ova vlada stavi tačku na pitanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

Abazović je rekao da ne postoji nikakva dramatizacija po pitanju Temeljnog ugovora i da je to obaveza države koja treba da se završi.

Izrazio je nadu da će se ovo pitanje završiti na lep način kako je to, kako je kazao, učinjeno sa ostalim verskim zajednicama.

„Moja želja je da ova vlada stavi tačku na pitanje Temeljnog ugovora“, rekao je Abazović novinarima.

Istakao je da mu je bila velika čast i zadovoljstvo da se sretne sa patrijarhom Porfirijem i mitropolitom crnogorsko-primorskim Joanikijem.

„Radujem se da Crna Gora ide putem pomirenja i pravde, i želim da svi građani promovišu mir i univerzalne vrednosti. Svi dobronamerni ljudi su dobrodošli u Crnu Goru, a politika vlade će biti takva prema svim dobronamernima i u narednom periodu“, kazao je premijer, preneo je portal RTCG.

Poručio je da narod treba da se raduje, da, kako je kazao, bude uvek što više zadovoljstva, sreće, radosti.

Sa Abazovićem su na Ostrog došli ministri pravde Marko Kovač i ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka.

Patrijarh je Abazovića primio na Ostrogu na njegov zahtev, jer, kako je ranije saopšteno, njegova poseta Podgorici nije planirana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.