U trendu

Abazoviću dostavljen zahtev o ugovoru s nepriznatom CPC

PODGORICA – Premijeru Crne Gore Dritanu Abazoviću danas je zvanično dostavljen zahtev mitropolita kanonski nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Mihajla (Miraša Dedića) za pregovore o zaključenju ugovora „o uređenju međusobnih odnosa“ između države i te crkve, rečeno je je CdM-u iz CPC.

Dedeić se u zahtevu za „zaklučenje Ugovora o uređenju međusobnih odnosa“, poziva na „Ustavom zagarantovana prava na slobodu veroispovesti i prava na ispoljavanje vere i religijskih uverenja i traži obezbeđenje uslova za neometano i puno delovanje CPC i njenog sveštenstva u skladu sa Ustavom CPC i pozitivnim zakonima države Crne Gore, očuvanje tradicije, kulturne baštine i istorijskog nasleđa CPC i verujućih pravoslavnih Crnogoraca“.

On je, kako prenosi portal CdM izrazio uverenje da njegova crkva u Abazoviću ima saveznika „koji će naći put i način da pomogne verujućem narodu crnogorskom da ostvari svoja temeljna ljudska i verska prava“.

Dedeić je prošle nedelje dao blagoslov za formiranje pravnog tima koji bi pripremio predlog ugovora između države Crne Gore i kanonski nepriznate CPC.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar