U trendu

Abramovic viđen u Tel Avivu, njegov avion sleteo u Istanbul

TEL AVIV – Sankcionisani ruski milijarder Roman Abramovič viđen je danas na aerodromu „Ben Gurion“ u Tel Avivu, pre nego što je avion koji se povezuje sa njim odleteo za Istanbul.

Fotografija do koje je došao Rojters prikazuje Abramoviča, vlasnika Čelsija, kako sedi u VIP loži na aerodromu sa maskom spuštenom ispod brade.

Britanska novinska agencija navodi da nije mogla da potvrdi da li se ukrcao na let (za Istanbul).

Abramovič, koji ima izraelsko i portugalsko državljanstvo, bio je među sedmoricom ruskih milijardera koji su dodati na listu britanskih sankcija u četvrtak, kao deo pritiska da se izoluje predsednik Rusije Vladimir Putin zbog napada na Ukrajinu.

Izaslanici zemalja EU su se dogovorili da dodaju Abramoviča na listu sankcionisanih ruskih oligarha, kazali su danas diplomatski izvori.

Abramovič je negirao da ima bliske veze sa Putinom.

Neimenovana osoba upoznata sa današnjom situacijom rekla je za Rojters da je avion koji je koristio Abramovič doleteo na „Ben Gurion“ u nedelju iz Moskve.

Sajt za praćenje letova „Flight Radar 24“ pokazuje da je avion, koji na repu ima broj LX-RAY, zapravo veliki biznis avion „Galfstrim“ (Abramovič poseduje jedan takav), i da je sleteo u Istanbul nakon što je odleteo iz Izraela.

Sajtovi za praćenje letova pokazuju da je avion sleteo u Izrael iz Moskve u nedelju kasno uveče.

Izrael je uveo restrikcije na ruske privatne avione od početka napada na Ukrajinu, što znači da ne može ostati na izraelskom tlu duže od 24 sata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar