U trendu

Adžić prvo da uhapsi čelnike DPS-a i SDP-a

PODGORICA – Saopšteljenje Odeljenja za unutrašnju kontrolu MUP-a Crne Gore da je formiran predmet radi utvrđivanja odgovornosti pomoćnika komandanta Protivterorističke jedinice Petra Kneževića, u vezi sa događajima na Cetinju u vreme ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, 4. i 5. septembra prošle godine podiglo je buru u crnogorskoj javnosti.

Formiranje predmeta je, navodi se, usledilo nakon što je u javnosti objavljen audio – snimak, na kojem Petar Knežević, navodno, prepričava događaje policijske akcije tokom tih dana.

Na Cetinju su 4. i 5. septembra organizovani protesti u znak protivljenja ustoličenja Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Protesti su održani uz podršku DPS-a Mila Đukanović, koji tih dana boravio na Cetinju i u ime protestanata zahtevao da se ustoličenje mitropolita Joanikija obavi u bilo kom drugom objektu SPC samo ne na Cetinju.

Povodom objavljenog snimka i nakon zahteva određenih organizacija i pojedinaca da se Petar Knežević privede i adekvatno kazni, predsednik Odbora za bezbednost i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević poručio je novom ministru policije Filipu Adžiću da, ako ima petlje prvo uhapsi čelne ljude Demokratske partije socijalista i SDP-a, zbog rušenja ustavnog poretka 5. septembra.

„Adžiću, znam da nije lako biti ministar policije. Ako imaš komitsku petlju, prvo uhapsi Mila, Duška, Veljovića, Ranka, Raška i Draginju zbog rušenja ustavnog poretka 5. septembra. I nemoj da pretiš, nismo ti u volju nešto“, napisao je Knežević na Tviteru.

Na objavljenom snimku Petar Knežević navodno kaže, između ostalog, očistili smo Cetinje i raščistili tu bagru…“, prenelis u podgorički mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.