U trendu

Ambasada RF: Putinov put predstavlja istinsku nezavisnost i suverenitet

SARAJEVO – Put ruskog predsednika Vladimira Putina jeste put ka istinskoj nezavisnosti i suverenitetu, navodi se u komentaru i reagovanju Ambasade Ruske Federacije u BiH na optužbe američkog državnog sekretara Entoni Blinkena.

U objavi na Fejsbuku iz Ambasade Rusije u BiH kažu da državni sekretar SAD Entoni Blinken u svom tvitu spominje put ruskog predsednika Vladimira Putina nazivajući ga „autoritarnim“.

„U stvari to jeste put ka istinskoj nezavisnosti i suverenitetu. Put da se postane svesnim svojih nacionalnih i egzistencijalnih interesa. Put ka razumevanju na kakav način ih treba braniti“, navodi se u objavi.

Ako se, ističu, krene putem Bajdena onda se na kraju dođe degenerativnom bezumlju, kada se više ne pravi razlika između istine i laži sa licemerstvom.

„Između demokratije i slobode sa jedne strane i ropstva i poniženja za druge. I onda se počinje pričati sa prizracima i sa prazninom“, navode iz Ambasade.

Ističu da put Putina podržava ogromna većina stanovništva Rusije, a put Bajdena – rekordno nizak broj Amerikanaca.

„Onda, gospodine državni sekretaru – izvolite – hrabro idite – Putem Bajdena“, navodi se u objavi i dodaju:

„Uzgred rečeno, o demokratiji. Tvrde da je najbolju knjigu o demokratiji u Americi napisao stranac. Kada se upoznaješ sa nekim tekstovima učesnika Samita za demokratiju, onda stekneš čvrsto uverenje da ih napisala veštačka inteligencija“.

Ali sve je, ističu, u njima veštačko pa nema nikakve inteligencije. Samo da se zadovolji džinovski, autohipnotizirajući američki ego.

Ali kada se intelekt uključuje onda ispadaju sasvim neočekivani rezultati za organizatore – skoro polovina učesnika je odbila da se pridruže završnom dokumentu ovog sumnjivog skupa ili njegovim pojedinim stavovima.

Ali Vašington, kažu, ne popušta – radi podrške demokratije se izdvajaju naredni milioni zelenog papira.

„U stvari to jeste prvi znak države u bankrotstvu, kada sve probleme rešavaju uz pomoć mašine za štampanje novca. Demokratija u Americi? Nemojte nasmejavati naše papuče“, stoji u objavi Ambasade Rusije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.