U trendu

Ambasadorka Srbije predala akreditive predsedniku Irske

DABLIN – Ambasadorka Republike Srbije u Irskoj na nerezidencijalnoj osnovi Aleksandra Joksimović, predala je danas akreditive predsedniku Irske Majklu Higinsu.

To je Tanjugu prenela ambasadorka Srbije u Londonu Aleksandra Joksimović, koja je irskom predsedniku prenela pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i želju da se dobri odnosi dve zemlje u narednom periodu podignu na još viši nivo.

„Razmena poseta na visokom nivou biće jedan of prioriteta tokom mandata. Ekonomija će biti jedan od važnih segmenata saradnje u narednom periodu. Želja Srbije je da privuče veći broj kompanija iz Irske da investiraju u Srbiju. Iskustva Irske u podsticanju ekonomske stabilnosti i rasta biće važan segment u razmenini iskustava“, rekla je Joksimovićeva u neformalnom razgovoru s Higinsom i njegovom suprugom.

Prema njenim rečima, Srbija je zahvalna Irskoj na postojanoj i doslednoj podšci u procesu EU integracija.

Predsednik Irske Majkl Higins poželeo je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dobro zdravlje i podvukao posvećenost Irske daljem procesu EU integracija Srbije, kao i spremnost da joj pomogne na putu ka punopravnom članstvu.

Podvukao je istorijski, ali i aktuelni kontekst gde u Libanu zajedno u misiji UNIFIL-a učestvuju vojnici dve zemlje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.