Američki ambasador u Moskvi odbio rusku vakcinu

MOSKVA – Američki ambasador u Moskvi Džon Saliven zahvalio je ruskom Ministarstvu spoljnih poslova na preporuci da se vakciniše vakcinom protiv virusa korona „Sputnjik V“ razvijenom u Rusiji, ali je rekao da to neće učiniti, napisala je na Tviteru ataše za medije američke ambasade u Rusiji Rebeka Ros.

„Ambasador Saliven zahvaljuje Ministarstvu spoljnih poslova Rusije na predlogu da se vakciniše, ali ne bi želeo da uzme dozu ‘Sputnjika V’ namenjenu državljaninu Rusije“, napisala je Rosova.

Ona je izrazila zadovoljstvo što su dve američke vakcine do sada odobrene i već pomažu u borbi protiv kovid-19 širom sveta.

Ranije je na Fejsbuk stranici američke diplomatske misije objavljena fotografija Salivenovog pisma u kojem diplomata priznaje da se u odlazećoj godini „ponašao veoma dobro, nosio masku, držao rastojanje“ i da traži od Deda Mraza vakcinu protiv virusa korona, novu hokejsku palicu i patike za trčanje, prenosi Sputnjik.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je na svom Tviter nalogu odgovorilo na Salivenovo pismo navodeći da, ukoliko američki Santa još nije ispunio želje američkog diplomate, Deda Mraz ima poklone za njega. U Ministarstvu su podsetili da je ruska vakcina „Sputnjik V“ dobila odobrenje za korišćenje kod osoba starijih od 60 godina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.