U trendu

Analitičar: Građani CG umorni od podela i priča o nezavisnosti i ugroženosti

PODGORICA – Politički analitičar Miloš Bešić izjavio je danas, komentarišući rezultate prvog izbornog kruga za predsednika Crne Gore, da građani više ne žele podele i da su pokazali da su umorni da pričaju o nezavisnosti i ugroženosti zemlje.

„Niko ne oseća da je država ugrožena. Građani žele ekonomsku priču, i socijalne i ekonomske teme su dobile svojih pet minuta”, kaže Bešić.

Ocenio je da je ovo poruka svim političkim akterima da prestanu da se bave podelama i “metafizičkim političkim pitanjima”.

U drugi krug predsedničkih izbora ušli su aktuelni predsednik i lider DPS Milo Đukanović sa 35,3 odsto i kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović
sa 29,3 odsto glasova glasa, preliminarni su podaci Centra za monitoring i istraživanje (CeMI).

Bešić kaže da su građani na jučeršnjim izborima poslali jasnu poruku da na političkoj sceni žele nova lica i opcije.

“Poručili su da su umorni od starih lidera i lica. Svedočili smo tome i ranije”, podsetio je Bešić i ocenio da će u budućnosti centar političke scene biti partije levog centra Evropa sad i Demokrate.

“Sad imamo jedan centar, levi centar, građanski blok Demokrata i Pokreta Evropa sad koji će u narednom periodu biti najozbiljnija politička opcija koja ima kapacitet da dominira nad ova dva pola koji su tradicionalno pravili atmosferu na političkoj sceni”, zaključio je Bešić.

Za Bešića rezultati predsedničkih izbora su očekivani a, kako je naveo, Milatović je favorit za pobedu u drugom krugu.

“Nema sumnje da će svih 20 procenata koje je uzeo Andrija Mandić preći kod Milatovića”, rekao je Bešić koji smatra da je prirodno i da glasovi kandidata Demokrata Alekse Bečića takođe odu Milatoviću.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.