U trendu

Anđelina Džoli kritikuje SAD zbog izbegličke krize

Američka glumica i specijalna izaslanica visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbeglice Anđelina Džoli-Pit izjavila je da je „veoma obeshrabrena“ reakcijom Sjedinjenih Američkih Država na globalnu izbegličku krizu.

Ona je na konferenciji na temu izbeglica u Londonu takođe kritikovala pretendenta za nominaciju Republikanske stranke za predsednika SAD Donalda Trampa, koji je predložio privremenu zabranu ulaska svim muslimanima u SAD, prenela je agencija AP.

„Amerika je izgrađena na činjenici da su se u njoj okupili ljudi iz čitavog sveta, koji su tu došli zbog slobode, pa je teško čuti takve reči od nekoga ko se trudi da postane američki predsednik“, rekla je Džoli-Pit.

Ona je takođe izrazila strahovanje da bi države mogle da usvoje mere koje su sve više izolacionističke, umesto da se udruže kako bi rešile problem.

Američka glumica je navela i da su zabrinutosti zbog nekontrolisane imigracije dale „lažni priliv legitimnosti onima koji promovišu politiku straha i razdvajanja“.

„To je stvorilo rizik od trke prema dnu umesto prema vrhu, pri čemu se zemlje takmiče koja će biti stroža po pitanju migranata“, rekla je Anđelina Džoli-Pit.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.