U trendu

Angela Merkel rasplakala devojčicu iz Palestine (Video)

Ponašanje nemačke kancelarke Angele Merkel prema uplakanoj palestinskoj devojčici koja se sa porodicom nalazi pred proterivanjem u svoju domovinu izazvalo je na društvenim mrežama različite komentare, ali i kritike da je najmoćnija žena sveta distancirano reagovala, prenose danas nemački mediji.

„Tako se čovek, ipak, ne može odnositi prema devojčici“, rekla je jedna učiteljica koja je pratila emisiju u susednoj prostoriji modernog školskog centra u Rostoku, odakle se direktno prenosio razgovor Merkelove sa mladim do 17 godina o politici Evropske unije prema izbeglicama, navode nemački mediji.

U razgovoru sa devojčicom Merkelova je birala i tražila reči.

„Ponekad je to teško, politika… i ti si jedan veoma simpatičan čovek, ali ti, takođe, znaš da u palestinskim izbegličkim logorima ima još hiljade i hiljade ljudi. Ako bi mi sada rekli svi možete doći… to mi ne bi mogli i da izvedemo… ima i onih koji moraju da se vrate…“, rekla je Merkelova, a devojčica je počela da plače.

Onda je Merkelova pošla ka njoj i pomazila je.

To je emocionalni vrhunac emisije, prenose mediji, navodeći da je Merkelova devojčici takođe stavila i do znanja da ona za nju ništa više ne može učiniti.
https://www.youtube.com/watch?v=_pfeE14N6HU
(Novi Magazin)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.