U trendu

Animal Rebellion blokirali Mek Donalds, traže biljnu hranu

LONDON – Aktivisti za prava životinja blokirali su četiri distributivna centra Mekdonaldsa širom Velike Britanije, tražeći da se taj lanac restorana brze hrane obaveže da će do 2025. godine preći na hranu potpuno baziranu na biljnim proizvodima.

Grupa Animal Rebellion blokirala je uz pomoć kamiona i konstrukcija od bambusa distributivne centre u Hemel Hempstedu, Bejsingstoku, Koventriju i Hejvudu, koji zajedno snabdevaju oko 1.300 restorana.

Aktivisti Animal Rebelliona saopštili su da će ostati na tim punktovima najmanje 24 sata, čime će, kako navode, izazvati „znatan poremećej“ lanca snabdevanja Mekdonaldsa, prenosi Gardijan.

Portparol te organizacije Džejms Ozden kaže da je cilj akcije da industrija mesa preuzme svoj deo odgovornosti za globalnu klimatsku krizu.

„Mesna i mlečna industrija uništavaju našu planetu, dovodeći do ogromnog krčenja šuma, emitujući ogromne količine gasova sa efektom staklene bašte i ubijajući milijarde životinja svake godine“, istakao je Ozden.

On je rekao da je jedini održiv i realan načina da se prehrani 10 milijardi ljudi prehrambeni sistem zasnovan na biljnim proizvodima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.