U trendu

Anketa: Građani Vladu CG ocenili sa tri minus

PODGORICA – Prema najnovijem istraživanju Centra za građansko obrazovanje i agencije DAMAR nešto više od petine građana smatra da je Crna Gora u kriznoj situaciji, njih 15 odsto veruje da je država na ivici katastrofe, a oko 14 da je situacija stabilna, saopštila je danas direktorka ovog centra Daliborka Uljarević.

Gotovo polovina anketiranih građana misli da se Crna Gora kreće u pogrešnom pravcu, dok 35 odsto smatra da je pravac kretanja dobar.

„Opšta ocena rada vlade je 2,28. Nijedno ministarstvo nije stiglo do trojke, a najbolje se kotira MFŠ, pa MEK, a onda Ministarstvo javne uprave, digitalbog društva i medija. Najlošije je ocenjeno Ministarstvo ekologije i Ministarstvo prosvete, kulture, nauke i sporta“, rekla je Uljarević.

Prema njenim rečima, premijer Zdravko Krivokapić je među top tri najgore ocenjena člana vlade.

„Ova vlada većinski se vidi kao konzervativna, klerikalna, revanšistička, amaterska…“

Skoro 12 odsto smatra da je verska opredeljenost važna prilikom zapošljavanja, navela je Uljarević i dodala da skoro 40 odsto građana misli da je sve isto kao i u vreme prethodne vlasti, samo što druge partije zapošljavaju svoje ljude.

Direktor agencije “Damara” Vuk Čađenović je, kako prenose podgoričke Vijesti, rekao da je najveću prosečnu ocenu vlada dobila za privrženost slobodi veroispovesti, a najmanju za javnu potrošnju.

Premijeru uopšte ne veruje 44 odsto građana, 32 mu veruje delimično, a jedan od deset mu vjruje u potpunosti.

Istraživanje je rađeno od 16. do 24. novembra na uzorku od 1.012 ljudi, rekao je Čađenović na konferenciji za novinare.

Jedan od šest građana smatra da premijer često menja stavove, a gotovo trećina građana smatra da je sporazum tri lidera od prošle godine mrtvo slovo na papiru.

Građani takođe, prema njegovim rečima, smatraju da ova vlada nije ispunila obećanje o depolitizaciji, a 53 odsto misli da se niko od potpisnika (Krivokapić, Bečić i Abazović) nije pridržavao sporazuma.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.