U trendu

Anketa: Krah Pokreta pet zvezdica

RIM – Najnovije istraživanje javnog mnenja o uticaju političkih stranaka pokazuje, kako piše agencija AGI, „krah“ broja glasača koji su do sada podržavali Pokret pet zvezdica.

Prema anketi samo u jednioj sedmici Pokret je izgubio skoro dva procenta onih koji ih podržavaju, a to je rezultat svađe između jednog od osnivača Pokreta Bepe Grila, i bivšeg premijera Dzuzepe Kontea koji je, na poziv, trebao da bude lider Pokreta.

Dvojica su se se u međuvremenu pomirili i dogovorili, sudeći prema vestima iz medija i fotografiji koja ih pokazuje nasmejane za stolom u restoranu.

Prema anketi na prvom mestu po popularnmosti su dve desničarske stranke „Liga“ i „Frateli d’Italija“, sa po 20 odsto biračkog tela, a na trećem je Demokratska stranka.

Istraživanje je takođe pokazalo da su Italijani manje podeljeni nego članovi parlamenta o prededlogu zakona protiv polne i generalno diskriminacije LGB populacije.

Većina anketiranih je za donošenje takvog zakona, dok se u parlamentu stranke i dalje ne uspevaju dogovoriti o predlogu zakona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.