najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Artman: Milošević se sam trovao u Hagu

Florens Artman, bivša portparolka tužilaštva u Hagu, tvrdi da se bivši predsednik SRJ i Srbije Slobodan Milošević sam trovao lekom “rifampicin” s ciljem da pogorša sebi stanje da bi bio pušten da se brani sa slobode, a onda bi pobegao za Rusiju.

Artmanova je u intervjuu hrvatskom nedeljniku Express, koji prenose mediji u regionu, rekla da se Milošević sam trovao, te da mu je lekove “neko dostavio u ćeliju”.

Uzimajući taj lek, kako ona kaže, koji se koristi u lečenju lepre, Milošević je poništio delovanje leka za visoki krvni pritisak, od kojeg je patio.

“Od toga je lako mogao da umre, ali mu to nije bio cilj, već samo da pogorša stanje. Milošević je znao šta uzima, jer je od tog leka urin plave boje i jasno je da je to morao da vidi”, navela je.

Prema njenim rečima, Miloševićeva strategija je bila da izbegne osuđujuću presudu da ne bi, kao neko ko je bio na čelu jedne zemlje, ostao u istoriji upamćen kao krivac za genocid.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Balkan

    Gospođo Artman, zar ne mislite da je dosta priče. Čoveka nema a ovakve nebuloze u stilu neko mu je dostavio lek, ko je to neko ko može tek tako da uđe u taj zatvor i da nekome u zatvoru daje lekove tek tako. Pogotovo što je to lek, kako vi kažete, za lepru. Nego je pitanje kako vi sve to znate ako je to bilo tako?

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike