U trendu

ASK: Đukanović koristio Vladin avion u skladu sa zakonom

PODGORICA – Predsednik Crne Gore Milo Đukanović nije prekršio Zakon o sprečavanju korupcije, kada je vladinim avionom otputovao u Pariz krajem decembra 2019. i vratio se januara prošle godine, utvrdila je Agencija za sprečavanje korupcije (ASK).

U odluci ASK-a navedeno je da Đukanović, time što je koristio avion Vlade Crne Gore nije javni interes podredio privatnom, prenosi portal RTCG.

Đukanović je u izjašnjenju naveo da je iz razloga službenih obaveza u Parizu 29. 12. 2019. godine koristio avion u vlasništvu Vlade Crne Gore, kao i da javnost o navedenom nije obaveštena iz razloga što su u pitanju sastanci sa odgovarajućim stepenom tajnosti.

Po završetku poslovnih obaveza, kako je naveo, o svom trošku je otputovao redovnom linijom u Sjedinjene Američke Države, dok se po povratku iz SAD, 10. 01. 2020. godine, iz Pariza u Podgoricu vratio avionom kojim raspolaže Vlada Cme Gore.

ASK navodi i da je pred Specijalnim državnim tužiocem vođen postupak, u kojem je odbačena krivična prijava protiv Đukanovića, jer, kako je navedeno, nema elemenata krivične odgovornosti.

Propisano je, kako se navodi, da avion kojim raspolaže Generalni sekretarijat Vade Crne Gore za službene potrebe bez naknade koriste predsednik Crne Gore, predsednik Skupštine i predsednik Vlade Crne Gore.

NVO MANS prijavila je početkom februara prošle godine Đukanovića Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK) i Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) zbog sumnje da je za privatne potrebe koristio službeni avion Vlade Crne Gore.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar