U trendu

Atambajev optužen za u bistvo i masovne nerede

BIŠKEK – Kirgistansko tužilaštvo optužilo je danas bivšeg predsednika Almazbeka Atambajeva za ubistvo i izazivanje masovnih nereda, nakon prošlonedeljnih smrtonosnih sukoba s bezbednosnim snagama koje su pokušavale da ga uhapse, prenela je agencija Interfaks.

Bivši predsednik, čiji sukob sa aktuelnim predsednikom Soronbajem Jenbekovim preti da uvede tu centralnoazijsku zemlju u političku krizu, optužen je, pored ostalog, za ubistvo pripadnika specijalnih jedinica koji je ubijen tokom njegovog hapšenja.

On je optužen i za zaveru za organizovanje državnog udara, mada se ta optužba ne nalazi među pet optužbi koje je nabrojao Interfaks. Atambajev se prošlog četvrtka predao policajcima koji su opkolili njegovu kuću i priveli ga na saslušanje u slučaju korupcije, podseća Rojters.

Kirgistanske specijalne jedinice operaciju hapšenja Atambajeva pokrenule su, ali su njegove pristalice pružile otpor i tom prilikom je ubijen jedan pripadnih specijalnih snaga, a 52 osobe su povređene, među kojima i novinari.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar