U trendu

Australijska policija dala rok demonstrantima da se povuku

KANBERA – Australijska policija dala je rok hiljadama demonstranata da do kraja dana napuste okupirana područja glavnog grada te zemlje, u vreme dok se održavaju višednevni skupovi protiv obavezne vakcinacije protiv korona virusa.

Nekoliko hiljada demonstranata ostalo je na mestima na kojima se organizuju javni događaji u Kanberi, dok je oko 100 demonstranata okupljeno u blizini zgrade federalnog parlamenta, rekao je za Rojters portparol policije australijske teritorije glavnog grada (ACT).

„Moraju da odu do kraja dana“, rekao je portparol policije, odbivši da kaže šta će vlasti preduzeti ukoliko demonstranti odbiju da ispune zahteve da napuste te prostore.

U međuvremenu, u novozelandskom Velingtonu, demonstranti koji protestuju protiv obavezne vakcinacije okupili su se šesti dan, uprkos jakoj kiši i vetru.

Protesti su relativno malobrojni u Novom Zelandu i Australiji, gde velika većina stanovnika podržava vakcinaciju, navodi Rojters.

U protekla 24 sata Australija je zabeležila novih 22.750 slučajeva korona virusa, dok se broj novih slučajeva na Novom Zelandu skoro udvostručio na dnevni rekord od 810.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.