U trendu

Avganistanske snage bezbednosti preuzele kontrolu?

KABUL – Avganistanske snage bezbednosti preuzele su kontrolu nad glavnim južnim graničnim prelazom sa Pakistanom koji su talibani na kratko zauzeli, rekao je danas visoki zvaničnik avganistanske vlade.

Talibani su u sredu zauzeli granični prelaz Spin Boldak, drugi najvažniji prelaz na granici sa Pakistanom i glavni izvor prihoda vlade Kabula koji podržava Zapad.

Avganistanske snage vratile su glavno tržište u tom području, carinsku službu i druge vladine instalacije na granici, nekoliko sati kasnije u sredu, rekao je za Rojters visoki vladin zvaničnik u južnoj provinciji Kandahar.

Vladine snage, koje su se u početku smanjile na minimum ministarskih i civilnih gubitka osoblja, sprovodile su akcije cišćenja, rekao je zvaničnik.

Dok je sa druge strane portparol talibana Zabilah Mudžahid rekao da je to puka propaganda i neutemeljena tvrdnja administracije Kabula.

Sukobi između talibana i vladinih snaga pojačali su se od kako su se međunarodne snage pod vođstvom SAD povukle, a talibani zauzeli nekoliko okruga i druge granične prelaze na severu i zapadu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.