U trendu

Azerbejdžan prijavio granatiranje sa teritorije Jermenije

BAKU – Azerbejdžan je izvestio da su danas položaji njegovih oružanih snaga intenzivno granatirani sa teritorije Jermenije.

„ Od 04:00 do 04:50 časova jedinice jermenskih oružanih snaga sa više položaja, koje se nalaze u rejonu naselja Juhara Šorja, region Basarkečjar, na državnoj granici, napale su različitim vrstama lakog naoružanja položaje azerbejdžanske vojske, raspoređene u blizini naselja Zjajlik u regionu Kalbadžara“, navodi se u izveštaju Ministarstva odbrane Azerbejdžana, prenosi TAS S.

Kako je saopštilo ministarstvo, oružani napad je zaustavljen kao rezultat „adekvatnih mera reagovanja “ koje su preduzele oružane snage Azerbejdžana.

Prošle godine 16. novembra izbili su intenzivni sukobi između oružanih snaga Jermenije i Azerbejdžana u pograničnim jermenskim okruzima provincije Sjunik.

Jerevan je naveo da je azerbejdžanska vojska počela da napreduje na jermensku teritoriju, a zbog ovih događaja, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu je telefonom razgovarao sa svojim kolegama u Jermeniji i Azerbejdžanu nakon čega se situacija stabilizovala.

Dve strane i dalje periodično nakon toga izveštavaju o incidentima na azerbejdžansko-jermenskoj granici, navodi TAS S.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.