U trendu

Azerbejdzan: Suzbicemo provokacije na granici sa Jermenijom

BAKU – Ministar odbrane Azerbejdžana Zakir Hasanov naredio je danas vojnim jedinicama da budu spremne da odmah suzbiju sve provokacije na granici sa Jermenijom i u Karabahu, saopštila je danas služba za odnose sa medijima ovog resora.

„Ministar je detaljno analizirao borbenu gotovost i trenutnu situaciju na azerbejdžansko-jermenskoj državnoj granici, kao i u ekonomskoj zoni Karabaha, gde je privremeno raspoređen ruski mirovni kontingent, i dao naređenje da vojska bude spremna za hitne i odlučne akcije i suzbijanje svih mogućih neprijateljskih provokacija“, navodi se u saopštenju, prenosi TAS S.

Ministarstvo odbrane saopštilo je ranije danas da su sa teritorije Jermenije granatirani položaji vojske Azerbejdžana na granici između dveju zemalja.

Kako je saopšteno, napad je odbijen „adekvatnim odgovorom“, navodi TAS S.

Sukobi oko Nagorno-Karabaha su eskalirali 27. septembra 2020. godine.

Ruski predsednik Vladimir Putin, predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev i jermenski premijer Nikol Pašinjan su 9. novembra iste godine potpisali zajedničku izjavu kojom je omogućen prekid neprijateljstava u zoni sukoba.

Vojske Azerbejdžana i Jermenije ostale su na svojim pozicijama, niz regiona je potpao pod kontrolu Bakua, a ruski mirovnjaci su raspoređeni duž linije dodira i u koridoru Lačin, navodi ruska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.