U trendu

Bajden danas sa Zelenskim o krizi u Ukrajini

VAŠINGTON – Američki predsednik DŽozef Bajden razgovaraće danas sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.

Kako je saopšteno iz Bele kuće, Bajden će sa Zelenskim razgovarati kako bi mu još jednom preneo američku podršku suverenitetu Ukrajine, preneo je Rojters.

Bajden je u petak rekao da je stavio do znanja ruskom predsedniku Vladimiru Putinu tokom telefonskog razgovora da „ne može da krene na Ukrajinu“.

On je naveo da će, ukoliko Putin krene na Ukrajinu, biti žestokih sankcija i da će Amerika povećati prisustvo u Evropi sa NATO saveznicima, preneo je Rojters.

Bajden i Putin razgovarali su u četvrtak uveče 50 minuta telefonom.

Bajden je rekao da se Putin složio oko „tri velike konferencije“ sledećeg meseca, na kojima će učestvovati visoki zvaničnici obe strane, koji će pokušati da nađu rešenje, dodajući da očekuje napredak posle tih razgovora.

Pomoćnik predsednika Rusije za spoljnu politiku Jurij Ušakov rekao je posle razgovora dvojice šefova država da je Kremlj zadovoljan razgovorom i da ga smatra konstruktivnim.

„Generalno gledano, zadovoljni smo razgovorom, jer je bio iskren, sadržajan i konkretan. Rekao bih da je ovaj razgovor bio prilično konstruktivan“, istakao je Ušakov, preneo je TAS S.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.