U trendu

Bajdenov sin ponovo na meti istražnih organa SAD

VAŠINGTON – Nakon višemesečne suspenzije, američki savezni istražni organi ponovo su pokrenuli istragu protiv Hantera Bajdena, sina novoizabranog američkog predsednika Džo Bajdena.

Na preporuku američkog ministarstva pravde, istraga je suspendovana i zabranjene su bilo kakve aktivnosti koje su mogle da utiču na ishod predsedničkih izbora u SAD.

Sada, kada su završeni predsednički izbori, istraga protiv Hantera Bajdena ulazi u novu fazu, a federalno tužilaštvo iz Delavera, poreska služba i FBI preduzimaju nove korake i pozivaju na saslužanje svedoke i saradnike Hantera Bajdena, saznaje CNN iz dobro upućenog izvora bliskog istrazi.

„Juče sam po prvi put čuo da je tužilaštvo u Delaveru takođe juče obavestilo moje pravne zastupnike da je odmrznuta istraga poreske službe. Smatram da je to veoma ozbiljno, ali sam uveren da će nakon objektivne i profesionalne istrage spornih pitanja biti potvrđeno da sam moje poslovanje obavljao legalno i prikladno uz svakom pogledu, pa i kada je reč o porezu“, stoji u zvanilčnom saopštenju Hantera Bajdena, preneo je CNN.

U neke od sumnjivih transakcija vezanih za poslovanje u Kini, a za koje se sumnjiči sin novoizabranog američkog predsednika, uključeni su i ljudi za koje FBI veruje da su obaveštajno interesantne osobe.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.