U trendu

Banožić traži odgovornost za probijanje zvučnog zida

ZAGREB – Nakon probijanja zvučnog zida što je danas iza podneva uznemirilo građane Zagreba oglasio se ministar odbrane Mario Banožić koji je izrazio žaljenje zbog svega, a za propust je prozvao načelnika Glavnog štaba i šefa Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva (HRV).

„Žao mi je što je današnji probni let aviona Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva uznemirio građane Grada Zagreba. Došlo je do evidentnog propusta u radu Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva, a time i Glavnog štaba Oružanih snaga koji su, putem uobičajenih kanala komunikacije propustili unapred obavestiti javnost o mogućem probijanju zvučnog zida“, naveo je Banožić.

On je rekao da je od Glavnog štaba OS RH, načelnika admirala Roberta Hranja i komandanta HRV brigadnog generala Mihaela Križanca zatražio hitan izveštaj o tome zašto se propust dogodio i ko je za njega odgovoran.

Uznemirenost je, inače, bila tolika da se na stranici Evropsko-mediteranskog seizmološkog centra (EMSC) čak pojavila informacija o mogućem potresu u Zagrebu, kojeg, naravno, nije bilo, piše zagrebački Jutarnji list.

Probijanje zvučnog zida dogodilo se danas u 12:17 sati, a snažna detonacija uznemirila e građane

Na službenim stranicama Ministarstva obrane nisu najavili bilo kakva nadletanja borbenih aviona, a tek sat vremena nakon detonacije, u 13:11, MORH je saopštenjem potvrdio da je detonacija bila zapravo probijanje zvučnog zida i da građane mole za razumevanje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar