U trendu

Banožić uskratio Milanoviću sredstva

ZAGREB – Ministar odbrane Hrvatske Mario Banožić, koji je u javnom sukobu sa predsednikom Zoranom Milanovićem, doneo je pre nekoliko dana odluku kojom zabranjuje Oružanim snagama, odnosno načelniku Generalštaba Robertu Hranju, bilo kakvo uključivanje i podrške za protokolarne aktivnosti Kancelarije šefa države bez njegove prethodne saglasnosti, saznaje zagrebački N1.

Tu odluku ministar Banožić potpisao je 4. novembra, dan nakon što je Milanović napravio presedan i organizovao prijem povodom uručenja činova kadetima u rezidenciji predsednika, umesto na vojnoj akademiji gde se inače održava.

Presedan je bio i što Banožić nije bio pozvan na promociju.

U odluci se navodi i da za podršku za protokolarne aktivnosti koje se odobravaju bez saglasnosti ili odluke ministra odbrane nije dopušteno korišćenje materijalnih sredstava Ministarstva odbrane.

Uoči današnjeg sastanka Saveta za nacionalnu bezbednost, kojoj će prisustvovati i Milanović, Banožić i premijer Andrej Plenković sastali su se u ponedeljak sa generalima Hrvatske vojske.

Banožić na sastanku Saveta želi da razgovara i o načinu na koji Kancelarija predsednika koristi materijalne resurse Oružanih snaga, misleći pritom na često korišćenje helikopetera, ali i broda Hrvatske ratne mornarice za put u Albaniju, navodi N1.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.