U trendu

Becic: Bice mi cast da budem smenjen zbog ideje

PODGORICA – Predsednik skupštine Crne Gore Aleksa Bečić poručio je da će mu biti čast da bude smenjen zbog ideje, „a ta ideja je da bude narodna, a ne mafijaška volja“.

Bečić je to napisao danas na svom Tviter profilu.

Poslanici opozicije predali u skupštinsku proceduru predlog da se predsednik parlamenta Aleksa Bečić razreši dužnosti, prenela je RTCG.

Iz Demokratske Crne Gore kažu da se ne radi o bilo kakvoj inicijativi opozicije, već o inicijativi GP URA i moguće drugih političkih „izdajnika iz parlamentarne većine i takozvane Koalicije za 21. milion“, jer, kako kažu, bez pakta sa njima Bečića nikada opozicija ne bi mogla da smeni.

Crnogorska ministarka odbrane Olivera Injac saopštila je da politički postupci potpredsednika vlade Dritana Abazovića i Građanskog pokreta URA predstavljaju pokušaj prekrajanja izborne volje građana od 30. avgusta 2020. godine, prenele su „Vijesti“.

Ona je kazala da su na tadašnjim parlamentarnim izborima korumpirani režim DPS-a i njegovi sateliti poslati u političku prošlost.

Injac je ocenila da koncept nove i kako je kazala, antiustavne, manjinske vlade predstavlja prečicu kojom „neodgovorni pojedinci pokušavaju revitalizovati hibridni režim i njegove glavne perjanice“, kroz postupno i postepeno vraćanje na vlast.

„Oni koji žele da stopiraju reformske procese u zemlji, čine to sa ciljem da zaustave demontažu hibridnog režima i očuvaju njihove, prethodno etablirane i oprobane, kriminalne poslove“, saopštila je Injac.

Jedino fer i pošteno rešenje su vanredni parlamentarni izbori, smatra ministraka odbrane Crne Gore.

„Građanska svest se probudila i više nijedan nepotkupljivi i slobodoumni građanin Crne Gore neće dozvoliti novu političku korupciju i prekrajanje izborne volje građana“, zaključuje se u saopštenju Olivere Injac.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar