U trendu

Bečic: Razmotricemo sve sto ukljucuje izbore kad im je vreme

PODGORICA – Predsednik Skupštine Crne Gore i lider Demokrata Aleksa Bečić poručio je da će razmotriti svaki model izlaska iz političke krize koji predlože Demokratski front (DF) i građanski pokret URA, pod uslovom da platforma sadrži ključnu stvar, a to je po njemu, da naredni parlamentarni izbori moraju biti tek 2024. godine.

“Ja sam se još pre nekoliko meseci uporno zalagao za model rekonstrukcije Vlade, kao optimalno i najefikasnije rešenje koje bi doprinelo stabilizaciji političkih prilika. Taj model je naišao na najširu podršku i saglasje u okviru parlamentarne većine. Međutim, jedan najmanji politički subjekt se nije saglasio, nego je bila opstrukcija rekonstrukcije“, naglasio je Bečić u razgovoru za Adria TV,prenose Vijesti.

Bečić je istakao da Demokrate nisu ucenjivale, opstuirale proces, ističući da nikada nisu bili deo problema.

„Sve što uključuje održavanje izbora kad im je vreme uzećemo u razmatranje. Da bi mogli da razmotrimo neophodno je da kolege usaglase među sobom stavove jer to je efikasan put“, dodao je lider Demokrata.

Bečić je komentarisao i svoj odnos sa liderom GP URA Dritanom Abazovićem, napominjući da odavno nije imao prilike da razgovara s njim, ali i da ne može da zaboravi udar koji je iz te partije došao na njega.

„Poslednjih meseci imali smo pogoršanje odnosa, desilo se saopštenje GP URA koje je bilo ispod svakog nivoa. Ja sam neko ko smatra da u politici nije sve dozvoljeno, nisam izgovorio jednu uvredljivu reč na račun oponenata“, naglasio je Bečić.

On je istakao i da je politički partner sa svima kojima su građani iskazali poverenje na izborima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.