U trendu

Becić u Kolasinu: Trazimo lokalne i parlamentarne izbore

KOLAŠIN – Tražimo raspisivanje lokalnih izbora, tražimo vanredne parlamentarne, poručio je danas na protestu u Kolašinu lider crnogorskih Demokrata i nedavno smenjeni predsednik crnogorskog parlamenta Aleksa Bečić.

Građani su se danas okupili na Trgu Vukmana Kruščića u Kolašinu, gde je u 19 sati, u organizaciji Demokratske Crne Gore, počeo skup „Odbranimo narodnu volju“, a pod sloganim „Ustani. Odbrani. Pobedi“, prenose Vijesti.

Skup se, kako je najavljeno, održava zbog „prekrajanja izborne volje“.

„Slobodu ako jednom izgubite ne možete je povratiti…Najveći pobednici su bili oni koje niko nije mogao nazvati izdajnicima. Izdaja se nikada nije praštala i ne sme se oprostiti. Ponosan sam što sam običan čovek među vama. Nećemo stati, mi smo ustali jer ne smemo odustati. Odbranićemo narodno volju i pobedićemo. Nudimo im narodni sud. Da narod olokvom presudi. Spremni smo odmah da odemo na taj sud. Tražimo raspisivanje lokalnih izbora, tražimo vanredne parlamentarne“, rekao je lider Demokrata Aleksa Bečić.

On je poručio okupljenima i da svakog dana „treba da budu sve brojniji“ ,kao i da je reč o impozantnom „najvećem skupu na otvorenom u Kolašinu“.

Nakon njega govorio je i poslanik i potpredsednik Demokrata Vladimir Martinović koji je istakao da se izborna volja u Crnoj Gori mora odbraniti, prenosi RTCG.

Protest u Kolašinu, kako su saopštile Demokrate, „nastavak je veličanstvnog skupa u Podogorici“, koji je održan 9. februara,a nakon obraćanja Bečića i Martinovića, okupljeni su krenuli u šetnju kolašinskim ulicama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar