U trendu

Bećirović: Ućiniću sve što je u skladu sa ovlašćenjima da BiH uđe u NATO

SARAJEVO – Bošnjački član Predsedništva BiH Denis Bećirović rekao je danas da će uraditi sve u skladu sa njegovim ustavnim ovlašćenjima kako bi BiH što pre postala članica NATO.

Bećirović je to izjavio na sastanku sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom u Briselu i tom prilikom ga je pozvao da što pre poseti BiH, saopšteno je iz predsedništva BiH.

Bećirović je istakao da njegova prva poseta inostranstvu ima simbolički i strateški značaj, uz poruku da će BiH sigurno nastaviti i intenzivirati put prema punopravnom članstvu u NATO, prenosi Avaz.ba.

Član Predsedništva BiH je tokom sastanka Stoltenbergu predložio novi pristup intenziviranju NATO integracija BiH kroz zajedničku mapu puta prema kojoj bi se BiH uputio poziv za članstvo u što kraćem roku.

„Nakon današnjeg razgovora sa generalnim sekretarom NATO imam pozitivne i ohrabrujuće vesti za sve ljude u BiH. BiH nije sama i ona nezaustavljivo ide u NATO“, rekao je Bećirović.

Najavljeno je da će BiH nastaviti aktivnu saradnju sa NATO, ali i saveznicima na bilateralnoj osnovi da bi se osnažile operativne odbrambene sposobnosti, navodi se u saopštenju.

Iz kabineta predsedavajuće Predsedništva BiH Željke Cvijanović saopšteno je za Srnu da je poseta Bećirovića sedištu NATO u Briselu individualnog karaktera, odnosno da je reč o pojedinačnoj poseti jednog člana i njegovog kabineta i da kao takva ne odražava stavove cele institucije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.