U trendu

Benet: IAEA jasno da upozori Iran zbog nuklearnog programa

TEL AVIV – Izraelski premijer Naftali Benet izjavio je danas da očekuje da će Upravni odbor Međunarodne agencije za atomsku energiju izdati jasno upozorenje Iranu zbog njegovog nuklearnog programa.

„Očekujemo da će odbor guvernera dati jasan signal upozorenja režimu u Teheranu i jasno staviti do znanja da će platiti visoku cenu ako nastave svoju nuklearnu politiku protivljenja“, saopštio je Benet , prenosi Rojters.

Izraelski premijer se prošle nedelje sastao sa direktorom Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafaelom Grosijem uoči sastanka Upravnog odbora.

Benet je tom prilikom izjavio da bi Izrael više voleo diplomatsko rešenje za iranski nuklearni program, ali da bi mogao da preduzme i samostalnu akciju, preneo je Rojters.

On je u razgovoru sa Grosijem, rekao da ako do rešenja ne dođe u odgovarajućem vremenskom okviru Izrael zadržava svoje pravo na samoodbranu.

Iran će srušiti gradove Tel Aviv i Haifu ako njegov neprijatelj Izrael napravi bilo kakvu grešku, izjavio je danas komandant vojnih snaga Irana Kiomars Hejdari, prema izveštaju iranske novinske agencije Tasnim, preneo je Rojters.

„Za svaku grešku koju napravi neprijatelj, sravnićemo Tel Aviv i Haifu sa zemljom po naređenju vrhovnog vođe“, naglasio je Hejdari.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.