U trendu

Bez dogovora posle još jednog sastanka većine u Parlamentu

PODGORICA – U Skupštini Crne Gore završen je treći sastanak parlamentarne većine, nakon kojeg je organizator susreta, lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, saopštio da nije postignut dogovor za prevazilaženje političke krize.

“Voleo bih da mogu da saopštim optimizam za ovaj sastanak, ali ne mogu. Izbor i rekonstrukcija postojeće Vlade su opcije. Najviše je onih koji se zalažu za rekonstrukciju, ali ima i političkih subjekata koji su za izbor nove Vlade”, rekao je Danilović novinarima posle sastanka.

Prema njegovim rečima DF, SNP i Demos su za izbor nove Vlade, dok su ostali za rekonstrukciju, preneo je CdM.

“Mi smo danas u statusu kvo, a to ne donosi dobro ni Vladi ni građanima. Nadam se da će u danima pred nama predstavnici najvećih subjekata razgovarati i pokušati da približe stavove. Izvesno je da smo svi nezadovoljni radom Vlade na čijem čelu je Zdravko Krivokapić. Niko od ove vladajuće većine nije rekao da ne bi dirao ništa. Kad imate takve stavove, onda je jasno da ćemo morati da promenimo nešto”, istakao je Danilović.

Dodao je da je stav Ujedinjene Crne Gore da Vlada treba da se rekonstruiše.

Predsednik Prave Crne Gore Marko Milačic je pri stavu da treba rekonstrusati ovu Vladu i da ne može da shvati da ne postoji želja za kompromisom.

„Ako imamo podeljene stavove, prosto mi je neshvatljivo da se ne želi ni ući u proces razgovora kako bi izgledala ta rekonstruisana Vlada. To pokazuje da ne postoji želja za kompromisom”, kazao je.

Poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar je rekao de je URA protiv rušenja Vlade.

„Vlada ima našu podršku. Bilo ko može pokrenuti pitanje poverenja Vladi, ali mi necemo biti partner za to”, rekao je Konatar.

Sastanku su prisustvovali i predsednik Skupštine i Demokrata Aleksa Bečić, generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović, lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević i poslanik Pokreta za promjene PzP Branko Radulović.

Sastanku su se odazvali i predsednici Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković, Demosa Miodrag Lekić i Prave Crne Gore Marko Milacic, kao i predstavnici Građanskog pokreta URA Miloš Konatar, Zoran Mikić i Zoran Miljanić, kao i lider Radničke partije Maksim Vučinić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.