U trendu

Bijeljina: Traze opoziv gradonačelnika ili bolje upravljanje

BIJELJINA – Više hiljada građana okupilo se u subotu na centralnom trgu u Bijeljini, tražeći bolje upravljanje gradom ili opoziv gradonačelnika Ljubiše Petrovića.

Skupu pod nazivom „Bijeljina mora bolje“ prisustvovali su čelnici gradskih organizacija stranaka koje čine skupštinsku većinu, a uoči skupa, poručili su da su okupljeni, složni i spremni za promene u Bijeljini, prenose Nezavisne novine.

Predsednik Gradskog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Vladimir Lazić rekao je da taj grad „neće da bude talac nerada“ Petrovića i ocenio da „ovako više ne ide“.

On je rekao da široka i stabilna koalicija 11 stranaka, koja ima 23 od 31 odbornika i podršku preko 41.000 birača u Semberiji, današnji narodni skup nezadovoljnih građana smatra početkom kraja Petrovića.

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević smatra da je gradonačenik nedorastao svom poslu i vođenju grada.

„Spremni smo na saradnju, ali ako Petrović nastavi ovako da radi, neće još dugo biti gradonačelnik“, poručio je Đurđević.

Predsednik Pokreta za Bijeljinu Milenko Mitrović rekao je da gradonačelnik sa svojih 14 savetnika, „umesto mentora izvan Semberije, treba da čuje poruku naroda – da treba da ode“.

Predsednik Stranke demokratske Srpske Semberija Predrag Jović pozvao je narod na sabornost i založio se protiv međusrpskih razdora, tvrdeći da ih prave stranke okupljene oko SDS-a.

Građani su na skupu nosili transparente s porukama „Izvuci se iz podaničke mreže“, „Ne brukaj nas više“, „Stop propadanju Bijeljine“, „Obećao si eksperte, a doveo si kumove i rođake“ i „Smena“.

Okupljeni su nosili zastave Republike Srpske i Bijeljine.

Gradski odbor SNSD u Bijeljini ranije je pozvao gradonačelnika da deblokira grad ili će, kako je upozorio, biti prinuđeni da pokrenu njegov opoziv.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar