U trendu

Bil Klinton prvi put otkrio detalje seks skandala sa Monikom Levinski (foto)

Nekadašnji predsednik Sjedinjenih Američkih Država Bil Klinton kaže da je njegova seksualna afera sa Monikom Levinski bila način da se izbori sa stresom i anksioznošću.

Bil Klinton je u dokumentarcu „Hilari“ izneo nove detalje o seks-skandalu, koji je devedesetih tresao Ameriku.

Klinton je objasnio da je afera koja je gotovo uništila njegovu karijeru bila način da se izbori sa anksioznošću i pritiskom koji je osećao tokom vođenja države.

Osećao se, kako kaže, poput boksera koji je odigrao 30 rundi pa mu je, dodaje, romansa sa tada 22-godišnjom Monikom Levinski bila način da se opusti na kratko.

„Niko ne razmišlja o riziku“, ispričao je Klinton u četvorosatnom dokumentarcu koji će biti objavljen u petak.

Priznao je da je u prvom trenutku slagao suprugu Hilari i negirao aferu. Sve je priznao kada je, kaže, bilo očigledno da laže.

„Seo sam na krevet i razgovarao sa njom. Rekao sam joj tačno šta se dogodilo, kad se dogodilo. Rekao sam da se osećam užasno zbog toga“, ispričao je 42. američki predsednik. Dodao je da je to što je uradio neoprostivo.

Hilari Klinton je u dokumentarcu ispričala svoju stranu priče. Rekla je da se osećala poraženom.

„Nisam mogla da verujem. Bila sam jako povređena i nisam mogla da poverujem da me slagao“, rekla je bivša prva dama, koja je na prošlim predsedničkim izborima u SAD bila kandidat Demokratske partije.

Klintonovi su tada išli i na bračnu terapiju, koju je Hilari opisala kao „bolnu, mučnu raspravu“.

Za Bila Klintona odlazak terapeutu bila je, kaže, jedna od najtežih stvari koju je ikad uradio, dodajući da je to bilo neophodno.

„Ona je to zaslužila, Čelsi (ćerka) je to zaslužila, a meni je bilo neophodno“, dodao je Bil Klinton.

Priznaje da se oseća užasno zbog činjenice da je život Monike Levinski definisao taj skandal. „Mislim da to nije fer“, dodao je Bil Klinton.

Ipak, dodaje da je vreme da Monika nastavi dalje.

„Tokom godina, primetio sam da ona pokušava da ponovo vodi normalan život, ali sam moraš da odlučiš kako definišeš ‘normalno’“, rekao je Bil Klinton u dokumentarcu koji je režirala Nenet Berstin.

Dokumentarac tokom 35 sati prati Hilari Klinton tokom kampanje 2016. godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.