U trendu

Bilbordi podrške Milatoviću od protivkandidata iz prvog kruga

PODGORICA – U Crnoj Gori u toku je izborna tišina uoči drugog kruga predsedničkih izbora, koji se održavaju u nedelju, 2. aprila.

Građani će se u nedelju opredeljivati između predsednika DPS-a i aktuelnog šefa države Mila Đukanovića i kandidata Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića ali, čini se, da u izbornoj trci i dalje učestvuju gotovo svi kandidati iz prvog kruga.

Tako deluje na podgoričkim ulicama, ali i širom Crne Gore, jer sa biloborda poruke podrške Milatoviću šalju i oni koji su svoju trku završili pre dve nedelje – kandidat Demokratskog fronta Andrija Mandić i kandidat Demokrata Aleksa Bečić.

Na jednom od biloborda velikim crvenim slovima piše „Da pobijedimo Đukanovića“ i „Glasamo za Milatovića“. Takvu poruku je poslao Andrija Mandić.

Tanjugov izveštač primećuje i bilbord Alekse Bečića na kojem piše: „2. aprila časno za Jakova“.

Milatovićevi protivkandidati iz prvog kruga iz stranaka pobednica na izborima 2020. godine pozvali su svoje članove i simpatizere da glasaju za kandidata Pokreta Evropa sad odmah posle prvog kruga.

Analitičari su izražavali sumnju da će te stranke zaista dati punu podršku Milatoviću, jer im je Pokret Evropa sad ozbiljan konkurent na predstojećim izborima, ali se čini, sudeći po bilbordima, da su i DF i Demokrate učinili dodatne napore u tom pravcu, pored toga što su pozvali građane da glasaju sa bivšeg ministra ekonomskog razvoja u Vladi Zdravka Krivokapića.

I DF i Demokrate imaju dobro stranačku infrastrukturu koja bi Milatoviću mogla u velikoj meri da pomogne da dobije izbore.

U prvom krugu predsedničkih izbora koji su održani pre dve nedelje, Đukanović je osvojio 35,3 odsto glasova, a Milatović 28,9 odsto.

Za crnogorskog predsednika, u drugom krugu, biće izabran kandidat koji je dobio veći broj glasova izašlih birača. Mandat predsednika Crne Gore je pet godina.

Glasačko pravo na predsedničkim izborima ima 542.154 građana.

Biračka mesta biće otvorena u nedelju od 7 do 20 sati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar