U trendu

Bilcik: Danas Parlamentarni odbor za pridruzivanje EU i Srbij

BRISEL – Izvestitelj Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik najavio je na Tviteru da se danas u Strazburu održava 14-ti Parlamentarni odbor za stabilizaciju i pridruživanje između EU i Srbije.

Ovo je prvi sastanak Odbora od izbora u Srbiji u aprilu ove godine, a na sastanku učestvuje i ministarka za evropske integracije Tanja Miščević.

“Pre susreta sa kolegama iz Skupštine Srbije imao sam zadovoljstvo da upoznam ministarku EU za evropske integracije Tanju Miščevic. Radujem se zajedničkom radu sa srpskim partnerima”, napisao je Bilčik na Tiviteru.

Na Parlamentarom odboru zemlje članice predstavljaće Jaroslav Kurfurst, zamenik ministra za Evropu Češke, Mihael Miler, direktor službe za Srbiju koji zastupa Evropsku komisiju i Elsa Fenet, direktorka odseka za Jugoistočnu Evropu, koja prisustvuje u ime Evropske službe za spoljne poslove.

Kao što je Evropski parlament saopštio, na ovom redovnom sastanku će se razgovarati o usklađivanju Srbije sa zajedničkom evropskom politikom, a biće reči i o dijalogu Beograda i Prištine.

Tema su i pregovori za članstvo sa fokusom na poglavlja 23 i 24 i na poglavlje 27 o životnoj sredini i klimatskim promenama, a na agendi je i klaster 3 za konkurentnost i inkluzivni rast sa fokusom na ekonomski razvoj, saopštio je Evropski parlament.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar