Blumberg podneo dokumenta za demokratsku nominaciju

VAŠINGTON – Američki milijarder i bivši gradonačelnik Njujorka, Majkl Blumberg, poslao je još jasniji signal da će se uključiti u trku za kandidata demokrata na predsedničkim izborima, pošto je u petak podneo dokumentaciju u svojoj izbornoj jedinici u Alabami.

Blumberg (77) nije zvanično potvrdio da će se kandidovati, ali je proteklih dana u američkim medijima bilo nagovestaja da o tome razmišlja, nezadovoljan ostalim kandidatima Demokratske stranke.

Njegov portparol Džejson Šečer izjavio je da će Blumberg objaviti kandidaturu početkom iduće nedelje.

BBC podseća da je medijski magnat poslao snažan signal o svojoj nominaciji u saopštenju koje je u četvrtak izdao njegov savetnik Hauard Volfson, u kojem ističe da želi da „obezbedi poraz Donalda Trampa na predsedničkim izborima“.

Njujork post objavio je u četvrtak da Blumberg ponovo razmišlja da se uključi u predsedničku trku naredne godine, razočaran svim glavnim kandidatima Demokratske stranke.

Izvori lista, bliski Blumbergu, saglasili su se u tome da on ima dovoljno sredstava i spreman tim da se uključi u kampanju ovako kasno, s obzirom na to da demokrate biraju svog kandidata za predsedničke izbore 3. februara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.